Ezen az oldalon különböz? fórum-hozzászólásaimról olvashat:

www.helikonportal.hu

Helikon portálról


Porkoláb György "FÜGGETLEN" polgármester és képviselő jelölt Gyenesdiáson.

2006-ban így indultam a választásokon azóta se változott véleményem talán az elmúlt négy év tapasztalatát 60 évesen nyugdíjasként most már /Manninger,Szalóki/szórólapjai segítségével támogatásával hasznosítani tudom.
Mottóm: Mindenki együtt Gyenesdiásért!
Ahhoz, hogy Gyenesdiás a zalai Balaton part gyöngyszeme lehessen, még nagyon sok a
tennivaló. Elsősorban a helyi lakosokkal és egy új szellemű, hovatartozás nélküli képviselőtestülettel és kiválóan felkészült szakapparátussal vállvetve kívánok együtt dolgozni.
Első és legfontosabb a nyilvánosság: a Gyenesdiás híradón kívül, kábel tv felhasználásával a testületi üléseken történteket is el kell juttatni a családokhoz. Az internet adta lehetőséget jobban ki kell használni! Hiszen egy fejlett település vonzza a látogatókat, ezáltal bevételünk származik az adókból, és új munkahelyeket teremtünk, mind időszakos, mind állandó foglalkoztatást elősegítve.
A hitelesség fontossága: A költségvetés szűkös kereteit, pályázati pénzek maximális kihasználásával, takarékos gazdálkodással, hiteles képviselőkkel, hivatali dolgozókkal, intézményvezetőkkel tudom elképzelni Gyenesdiás jövőjét.
A helyi vállalkozókat a döntés-előkészítésbe jobban be kell vonni. A fejlesztéseknél meg kell határozni a főbb irányokat, elsőbbséget kell élveznie a stratégiailag, fontos idegenforgalmilag kiemelt területekhez vezető utcák kiépítésének.
Oktatás, kultúra: Általános iskolánk-óvodánk egyre fejlődik, de ahhoz, hogy gyermekeinket még színvonalasabb oktatásban részesítsük, szükséges a fejlesztés. Nem csak a klub könyvtár által szervezett hivatalos programok jelentik a kulturális életünket. Fontosnak tartom, hogy látványos, színvonalas programokkal egész idényben fogadjuk a helyi lakosokat és az idelátogatókat.
Gyógyító munka: Köszönet illeti meg az egészségügyben dolgozókat áldozatos munkájukért, hogy még hatékonyabban dolgozhassanak, fejleszteni kívánom, hátterüket több figyelmet kell szentelni a háziorvosunk településünket érintő véleményalkotásának.
Környezetvédelem, köztisztaság helyzete: Szívügyemnek tekintem a szelektív hulladékgyűjtést. Senki sem szeret koszos, bűzös helyen élni. Van még mit tennünk ezen a téren is. Ma is gyakori téma az erdőnk tisztasága gondozottsága, de legalább ennyire fontos a környezetünkben lévő aszfaltkeverő bezárása illetve méltó helyre történő telepítése.
Civil szervezetek: Minden korosztály találja meg, hozza létre azokat a civil szervezeteket, ahol a közösségi élet nyújtotta lehetőségeket megtalálja. Hihetetlenül csodálatos munkát végeznek (Művészeti iskola, népdal, néptánc,stb.), több nyilvános fellépésre szeretnék lehetőséget biztosítani.
Közbiztonság fejlesztése: Egyre több bűncselekménynek vagyunk szenvedő alanyai, szemtanúi, rendőrségi és lakossági összefogás szükséges. Polgárőrség ujjászerveződött meg kell találni a működéséhez elengedhetetlen feltételeket /iroda stb./.
Hosszú távú fejlesztések: Az idegenforgalom fejlesztését új alapokról kell, kezdeni a rendezési tervben a meglévő kötöttségek nem teszik lehetővé az igazi befektetők településünkre történő csábítását, ingatlanjainkat sokkal körültekintőbben kell értékesíteni.
Gondolom, mindannyian egyet értünk abban, hogy nyugodt, tiszta, fejlett településen szeretnénk élni, napjainkat kulturált, biztonságos környezetben szeretnénk eltölteni. Célom ezek megvalósítása, ehhez kérem mindnyájuk építő segítségét és támogatását. Várom továbbra is hozzászólásaikat!

 
Gondolom ez csak vicc!
decotext, 2010, szeptember 3 - 17:50

Poresz!A környéknek nem ilyen vén sz@rok kellenek, mint mi vagyunk! Én 54, Te meg már 60. (60 vagy s már nyugdijas? Jól megy neked!) Tudod nagyon jól, hogy az ilyen vén trottyosok nem látnak semmit mélységeiben!
Arról nem is szólva, hogy Te meg kimondottan a múlban élsz és a vélt sérelemeidre keresel görcsösen választ, hogy ki, miért és mennyit vett el tőled, amit kitudja milyen és honnan szerzett "dokumentumokkal" sem tudsz úgy bizonyitani, hogy azt akár csak egy bíróság is tárgyalásra tűzze a visszaadás érdekében!
MI A FRANCOT AKARSZ TE A HATALOMMA? HA A KEZDEBE ADJÁK SÍMÁN MAGAD ALÁCSINÁLSZ A FÉLELEMTŐL!
Most is félsz, mert különben ha meg vagy győződve az igazadról. akkor harcolnál a jussodért!

 
Gondolom ez csak vicc!
poresz56, 2010, szeptember 4 - 07:14

Tudod mi vén sz@rok talán valamit le is tettünk arra a bizonyos asztalra, hogy te mennyit, azt te tudod.
Én viszont tudom, hogy ami itt történt 20 év alatt azt tovább ebben a formában nem tűrhetem, tűrhetjük, mert mélységében fertő és mocsok az egész.
Látod, Vértes jól eligazodik még 70 évesen is köztük.
Azok a, sérelmek valósak és ha ez folytatódik Gyenesdiás a szélhámosok „ofsorcégek” gyűjtőhelye és szerencselovagok édenkertje lesz.
Már egyszer írtam a szavamat még te se vond kétségbe, mert amit eddig is írtam az mind IGAZ.
Azért kell a hatalom, hogy elszámoljanak az elvtárs-urak azzal a vagyonnal, amit családomtól lenyúltak ősi Gyenesdiásiaktól elloptak.
Azért is kell ne, hogy Kínai piac legyen az ötcsillagos szállodánk helyén, mert ma itt tartunk.
Polgármesterként bebizonyítom, hogy veled ellentétben nem csak dumálok, hanem teszem a dolgom elsősorban a családom és az "EBT" érdekében.
www.porkolabgyorgy.hu

 
Kedves Poresz!
decotext, 2010, szeptember 5 - 15:30

Ezt irod:
"Polgármesterként bebizonyítom, hogy veled ellentétben nem csak dumálok, hanem teszem a dolgom elsősorban a családom és az "EBT" érdekében."
Akkor mennyivel különbözöl a többitől? Neked is magadfelé hajlik a kezed! MIÉRT NEM HARCOLSZ MOST?
Nagy tévedésben vagy! A világon abban az államban megy jobban a népnek, ahol végre fiatal és agilis irányitás van. Ahol kinai, cubai és észak koreai módon öregek (60-70-80 felett) irányitanak azt el lehet felejteni!

Én, a korod miatt, soha nem választanálak meg, mert az itteni nyilatkozataid alapján is látható, hogy horzsolásod sincs a kapitalizmusról, az EU-ról és a tőkés rendszerről! A Te időd már elmúl (az enyém is sajnos!). Nekük már csak az marad, hogy leéljük a maradékot...
Ja, és örülj, hogy lyuk van a hátsódon, és kapsz nyugdijat, mert ha szorosan vesszük akkor az életed javát, a szocializmusban élted le és akkor fizettél valamit, a nyugdijad érdekében! Ez abszolult értékben semmi nem volt, így ma matematikailag semmi nem járna, s pláne nem 60 évesen! A mázlid, hogy a mai rendszer humánus és mindenek ellenére az éveidet teljes értékünek számolja!!

 
Kedves Poresz!
poresz56, 2010, szeptember 5 - 17:03
//Akkor mennyivel különbözöl a többitől? Neked is magad felé hajlik a kezed! MIÉRT NEM HARCOLSZ MOST?//
Sokban nagyon sokban különbözök, például én soha nem vettem el másét tudatosan soha nem csaptam be senkit. Nem is tartozok senkinek azokkal ellentétben, akiknek építtettem házaikat gyarapítottam vagyonukat, lehet, hogy te is közülük való vagy csak még mindig álarcot viselsz, és nem tudom ki is vagy valójában.
Megtanultam, hogy ha hagyom még azt a keveset is lenyúljátok, amim van, bár sokan örülnének különösen a fiatalok, hogy rendelkezzenek azokkal a javakkal, amivel én ma rendelkezek.
AZÁRT HARCOLOK, hogy azok a veled azonos gondolkodásúak végre vegyék észre vége az adómentes jövedelemnek, átvágásoknak lenyúlásoknak biztosítalak, új korszak kezdődik, ha megválasztanak.
Amiről meg itt fecsegsz Kína, Korea, volt Szoci országok Oroszország stb. Én ott voltam láttam, hogy élnek még se kérek belőle. Veled ellentétben, mert úgy érzem, te még mindig ott tartasz, velük tartasz.
Hogy nekem az EU-ról-kapitalizmusról horzsolásom sincs, nagyot tévedsz és már ott dolgoztam /nem egyedül/ amikor te még talán a határt se igen lépted át.
Az tény nem 60 évesen kellene újra kezdeni nekem is annyi nyugdíjamnak kellene lenni, mint annak a kapitalistának 5000 EURÓ akinek itthon építettem a házát és még ma is tartozik /persze itteni segítőkkel/.
Arról meg, hogy az éveim teljes értékűek jobb, ha nem beszélsz, mert a hányinger kerülget, ha rá gondolok, a Magyar állam hogyan értékeli 43 éves munkámat.
Nem vállaltam volna a polgármesterséget, ha csak töredéke nyugdíjam lenne, mint a fent említett kapitalistának, vagy annak a Horváth Tihinek, Szalókinak, stb. akinek mindezt köszönhetem, /itt tartunk/.
www.porkolabgyorgy.hu
 
No, no!
Vendég, 2010, szeptember 5 - 18:24

Az 5000 euró nyugdijat felejtsd el. Anyósom és apósom német nyugdijas és átlagos a nyugdijuk. Együtt kapnak 1970 €-t igaz semmi terhük és sajátjukban laknak!. Amiről te beszélsz az rendszerint egy vállalkozó kiegésztő biztositása alapján folyósitott "pensio" amiért hosszú évtizedekig nagyon sokat kellett fizetnie! (A másik variáció amikor egy életbiztositást a lejártakor nem fizettetik ki, hanem "életjáradékként" folyósítanak!) Igy lehet ennyi, amennyi! Ne keverd össze az egyszerű alkalmazott átlagos nyugdijával!
Azt is hozzá kell tennem, hogy az az 5000 € Németországban, messze nem ér annyit mint amenyire te gondolsz, mert nem szabad soha átszámolni. Egy cigi 4.80€ s most felelmik 5.20€-ra! Egy 75 dekás kenyér 4,50€-től kezdődik. 1 liter tej 1,20€ vagy drágább és a lakbérekről inkább ne is dumáljunk! A fizetések és az árak arányában nem állunk mi itthon rosszul!
Az, hogy neked még mindig tartozik, az a te hibád, mert vagy feketén dolgoztál neki és nem tudod perelni, vagy nem volt megfelelő munkaszerződésed amiben a fix árak szerepeltek. A msáik, hogy eleve úgy kell külföldinek dolgozni, hogy előfinansziroz szoros elszámolással (még feketén is!)! Igy jut is és marad is!

S végül meg kell jegyeznem, hogy a beírónak igaza van! Mennyit fizettél te a Kádár-rendszer alatt nyugdijjárulékot /havonta/? Volt a TB ami az egészségügyeidet is "fedte" akkor ma miből adjanak neked annyit amennyi kéne? S miből legyen az egészségügy a csúcson?
 
No, no!
poresz56, 2010, szeptember 5 - 20:07

//Az 5000 euró nyugdijat felejtsd el.//
Nem azt mondtam, hogy a nálunk fejlettebb világban átlagosan 5000 EURÓ a nyugdíj, én is tudok olyanról, aki 25 éve kint él /fizikai/ és 500 EURÓ a nyugdíja.
Én egy olyan széltoló nyugatiról beszélek, akinek az általa megrendelt és tisztességesen elvégzett munka ellenértéke kifizetése nem okozhatott volna problémát.
Az meg, hogy a Kádár rendszerben mennyi járulékot fizettem, biztosítalak legalább annyit, mint a mai milliárdos vállalkozók, vagy akár a Vonyarci könyvtárigazgató,vb titkár,iskolaigazgató stb.
Mégis az a megkülönböztetés, ami még ma is fennáll vállalkozó /akár cég ügyvezető/felháborító.
//Volt a TB ami az egészségügyeidet is "fedte" akkor ma miből adjanak neked annyit amennyi kéne?//
Abból, amit ebből az országból, akár Gyenesdiásról lenyúltak elvettek szétosztottak egymás közt. Vagy abból az általuk okozott mérhetetlen károkról, amit a 20 év alatt kijuttatták vagy felélték.
www.porkolabgyorgy.hu

 
Szerkesztőknek!
poresz56, 2010, szeptember 3 - 15:14

Tisztelt szerkesztők!
Régóta vagyok az önök portáljának blogolója sajnos a Porkoláb György blogja nem működik.
Mivel hivatalosan is Gyenesdiás polgármester jelöltje vagyok nagy segítséget jelentene elsősorban a választóimnak,hogy a több mint három éve általam fontosnak tartott kérdésekben, véleményalkotásomat megismerjék.
Kérem állítsák vissza a blogolási lehetőséget.
Ha lehet a honlapom elérhetősége is jelenjen meg. www.porkolabgyorgy.hu
Üdvözlettel: Porkoláb György

 
Gyuri - tényleg igaz, hogy
Vendég, 2010, szeptember 3 - 21:04

Gyuri - tényleg igaz, hogy levették a blogodat?
Ha ez így van, akkor én is kérem a szerkesztőt, hogy a Polgár Gyula néven jegyzett blogomat azonnal vegye le a portálról.
üdv:polgár

 
Gyuri - tényleg igaz, hogy
poresz56, 2010, szeptember 4 - 10:46

Egy kattintás Porkoláb György és rá jössz.
Ui: Te meg szerencsés vagy hiszen ha akarod törlöd az összes blogbejegyzéseidet.
www.porkolabgyorgy.hu

 
Akkor áruld el, hogy kell
Vendég, 2010, szeptember 4 - 13:48

Akkor áruld el, hogy kell törölni a blogomat, mert én nem tudom.
Kösz:pgy

 
Akkor áruld el, hogy kell
poresz56, 2010, szeptember 4 - 13:53

pgy!
Ne legyél értetlen fajankó,nem vagy még ennyire "öreg".
PGY

 
Gyuri hogy állsz a cetlikkel?
Rudolf János, 2010, szeptember 1 - 06:12

még nem látlak, hogy leadtad volna.
Sőt! Igazából látom, hogy kampányolsz, de azt sem látom, hogy most polgármesternek indulsz vagy képviselőnek, vagy mindkettőnek?
www.RudolfJanos.hu

 
Gyuri hogy állsz a cetlikkel?
poresz56, 2010, szeptember 1 - 16:24

Tudod tanultam a négy évvel ezelőtti "kudarcomból" akkor nyuszikaként indultam fogatlan oroszlánokkal szemben, ma már farkaséhesen még falka nélkül,de indulok.
Ne tudd meg mennyi elégedetlen "választó" van Gyenesdiáson, de időben te is megtudod, figyeld a világhálót, ha segítesz és Porkoláb György blogja működik. Akkor nem csak az ajánlószelvény gyűjtése /mert én minden családhoz személyesen elmentem/ az ott szerzett tapasztalatok birtokában, hanem az elmúlt négy év Helikoni „termésemnek” birtokában igazi kampányban, persze a „TE”segítségeddel akár még Gyenesdiás polgármestere is lehetek.
www.porkolabgyorgy.hu

 
Nem gyűlölök én senkit, "még téged se"! Csak sajnállak.
poresz56, 2010, augusztus 31 - 19:17

Valaki így kampányol a Gyenesi hivatalos honlapon!
GYURI tegnapelõtt
20:49
Szerintem legyen a Rudolf Jani barátom!
www.porkolabgyorgy.hu

 
Független??
Vendég, 2010, augusztus 29 - 19:10

Jól elírogatsz magadban azért!

 
Független??
poresz56, 2010, augusztus 29 - 20:04

Nem hiszem, azért te se lehetsz ennyire butuska.
Csoda, hogy téged legalább "szóhoz" engedtek juttatni.
Ilyen a "függetlenek" sorsa.
www.porkolabgyorgy.hu

 
Ha a legrondább házról
Vendég, 2010, augusztus 30 - 20:18

Ha a legrondább házról kellene szvazni Gyenesen a tiéd lenne!

 
Ha a legrondább házról
poresz56, 2010, szeptember 1 - 05:30

Ez ma már ízlés dolga, nekem meg lehet, hogy a tiéd nem tetszik. Azért ne feledd 40 évvel ezelőtt építettem, amikor korszerűnek akkor egyik legjobban lakható családi ház volt Gyenesdiáson.
Ma, már ha ismét újra kezdhetném, biztosan nem ilyet építenék magamnak se. Azért azok a vendégek, akik jönnek, Gyenesdiásra nem véletlen csodálkoznak rá a "félig" kész, most már alig nevezhető családi házamra.
De tudod ez az enyém és még azt is mondom, nem kell szégyenkeznem miatta. És ha tudnád, hogy van berendezve és nem csak a neked nem tetsző külsőségekből ítélnél, biztosan más véleményed lenne.
Azért ha szavazni mész ismerd meg azt, aki ebben házban él és a tettei alapján ítéld meg nem a külsőségek alapján és úgy döntsél.
www.porkolabgyorgy.hu

 
ritka
Vendég, 2010, augusztus 30 - 21:49

paraszt hozzászólás.
ennyi tellett?
legalább neki van háza, albérletes commentelő....
:-))))

 
Még most se változott a véleményem!
poresz56, 2010, augusztus 29 - 18:08

Idõpont: szeptember 25th, 2007 poresz56 hozzászólása:
NEM FÉLEK!!! SOHA NEM FÉLTEM!!!
Régen se féltem az ávótól,a komcsiktól,a párton kívüli besúgóktól,ki mertem állni akár 50-100 ember elé is, és még mondanivalóm is volt, és még hallgattak is rám, az eredmények magukért beszélnek (NEM DUMA). Az ,hogy Gyenesdiás látszatra milyen fejlett az csak jópár beköltözõ Német és nyugati szomszédunknak és elsõsorban a törzsgyökeres gyenesdiási lakosoknak köszönhetõ. Az elõzõekben már leírtam mit hagytak ránk a 16 év után a pártok,helyi és országos vezetõk. Egy-két konkrét szerzõdés azért érdekelne.
1. Vitorláskikötõ 100 millió ft (Széchenyi terv) honlétérõl,szerzõdés terület használatáról.
2. A régi focipálya helyén lévõ vállalkozások terület használat,illetve adás-vételi szerzõdések.
3. Iparterület adás-vételi szerzõdései.
4. Gyenesdiást is érinti,aszfaltkeverõ létesítésérõl telephely engedélyeirõl.
Ezek csak kérdések, gyanítom az igazi válaszokat soha nem tudjuk meg.
A fiatalokat és az érdekelteket nagyon nem érdekli, hogy mi mit mondunk írunk.
Folytathatjuk ha lesz Gyenesdiásról érdeklõdõ ,de amíg csak ketten beszélgetünk,sok értelmét nem látom.
Üdvözlettel: poresz56

 
Engem meg az érdekelne,
Vendég, 2010, augusztus 29 - 19:08

Engem meg az érdekelne, hogy ha felkelsz reggel az ágyból akkor is okos vagy? Vagy csak így délutánra válsz professzorrá?
Te egy annyira szánalmas, néha az örültség határát feszegető ember vagy, hogy az hihetetlen.
Az ilyen tulajdonságú srácoknak nem volt barátja a középiskolában.
Kérlek tételezz már fel azt hogy nem minden gáz amit nem te csinálsz.
Egyébként te is olyan vagy mint a politikusok, kampány időszakban mondod legnagyobb baromságot.

 
Engem meg az érdekelne,
poresz56, 2010, augusztus 29 - 20:13

Kedves "vendég"!
Nem most azon agyalok kit is kellene Gyenesdiáson meggyőzni arról, hogy milyen átverésnek részesei az itt lakók.
Nem délután már eléggé elfáradok, hiszen az a sok FÜGGETLEN jelölt már összeszedett vagy ezer ajánlószelvényt, amivel még a professzorokat is átverik.
Azt meg kikérem magamnak, hogy bármelyik széltoló szélhámos politikushoz még hasonlítsál is.
Azért kösz, hogy kampányolsz egy kicsit "te" is nekem.
www.porkolabgyorgy.hu

 
Polgármesteri Hivatal
poresz56, 2010, augusztus 24 - 05:35

Polgármesteri Hivatal tegnap
11:53
Tisztelt Polgármester- és Képviselő-jelöltek!
A gyenesdias.hu weboldal vendégkönyve nem kampányoldal, ezen semmiféle kampányszöveget nem áll módunkban megjelentetni.
Kérjük szíves megértésüket!
Gyuri tegnap
21:01
Ez még rendjén is lenne?!,Azért kérdem ha a közpénzen működtetett Híradóban is cenzorálják a megjelenést csak a polgármester teheti meg korlátlanul a Forrásvíz mögé bújva akkor hogyan ismerhetik meg az itt élők a jelölteket!?
www.porkolabgyorgy.hu

 
Kicsit konkrétabban a programomból
poresz56, 2010, augusztus 21 - 14:14

Porkoláb György Diás szülötteként általam elkészített családfán őseim egyelőre az 1800-as évekig visszavezethetően anyai és apai ágon talán Gyenesdiáson egyedülállóan mind itt születtek. Tehát az származásomat illetően az ősi cím kötelez. Az adott szó becsülete számomra a legfontosabb.
2010-es választáson ismét indulok a polgármesteri és képviselői választáson FÜGGETLEN jelöltként kérem mindazok támogatását, akik eddig nem a lejáratásomra törekedtek és érdemtelenül hamis hazug ígéretekkel rendszerváltás óta gazdasági és önkormányzati hatalmat gyakorolhatták és most is gyakorolják.
Nem közpénzből a lejáratásomra szerkesztett szórólap és egyéb sajtóhely felhasználásával.
1990-ben egy új alapokról induló „nem társközséget” hagytam elöljáróként a ma is befolyásos rendszert váltókra, sajnos akkor is és
ma is azok irányítják településünket, akik alkalmatlanok az igazi KÉPVISELŐSÉGRE, Gyenesdiás igazi képviseletére.
Számomra a képviselet a képviselőnek valóban párt függetlennek kell lenni, ellenkező esetben az elmúlt 20 év gyakorlatát követve mindig az aktuális pártvezető akaratának kell megfelelni, behódolni, a települést vezetőnek engedelmeskedni.
Egy ilyen lakosságszámmal és viszonylagos gazdagsággal rendelkező település, mint Gyenesdiás nem engedheti meg magának, hogy helyben lakó pár éve itt élő megyei közgyűlési tag és pártvezető az orránál fogva vezesse, irányítsa településünket.30 HA belterületi ingatlan barátok közötti szétosztása elpotyázása,mellet szó nélkül elmenni nem lehet.
Ezt a legsötétebb Kádár korszakban se lehetett megtenni, akkor legalább ismertük a képviselőinket a nyilvános testületi ülésekről nem csak egyes félresikerült pártnyilatkozat és Gyenesi híradó tudósított, pedig az internet akkor még nem is létezett,ha így folytatódik az E önkormányzat,vagy a kompetencialapú oktatás az ország más településein és pláne a világban elterjed, mi meg megint csak egy lehetőséget elszalajtva személyes érdekek mentén lemaradunk.
Megköszönöm azon szavazóknak, akik 2006-ban 403 szavazatukkal biztattak és rám szavaztak, az elmúlt négy évben meggyőztek, hogy az a politikus nem képviselő, aki bizalmat kapott, többségében csak személyes érdekek miatt vállalták településünk képviseletét.
Kellő szavazatot, ha kapok, ígérem, a 20 év Gyenesdiás bűnöseit megnevezem és talán a felelősségre vonást se kerülik el. Akik figyelemmel kisérték a Néplapok vagy a Helikonportál Gyenesdiás honlapján vendégkönyv ,történéseit azok tudják mindig névvel vállaltam nézeteimet azokkal szemben is akik általában szeretik a névtelenséget és nem mernek kiállni még önmaguk védelmében se.
Tehát hogyan tovább??
Elméletileg független politikus képviselőink minden alkalommal kinyilatkozták, hogy elsődleges szempont a munkahelyteremtés és az idegenforgalom fejlesztése.
Gyakorlatból tudom, hogy eddig csak szavakban valósult meg Keszthely és térségünk ilyen irányú 20 éve tartó fejlesztése. Gyakorlati tapasztalatom birtokában kijelentem elvesztegettünk 20 évet a tudatlanság, irigység, és nem kellő vezetői határozottság elhivatottság miatt, nem igaz a sokszor emlegetett pénzhiány.
Számomra és talán önök számára is fontos az az ötcsillagos szálloda az erdőbirtokosság területén, parkolóház, kalandpark felépítése, amit ha ténylegesen segítették volna elsősorban a helyben lakó vezetők ma már Hévízhez hasonlóan rendelkeznénk egy Rogner nagyságú színvonalú szállodával, plusz kalandparkkal.
Ennek születéséről, részleteiről az összes információval rendelkezem, még nagy harc árán a képviselő testület is tárgyalta és a határozatával elméletileg még segítette is.
Bár már megszokott, hogy az EBT hivatalos levelei megválaszolatlanul az íróasztalok fiókjában rendre „csontvázként” hevernek.
De ugyan ilyen tudatlanság és az igazi gazda nélküli nemtörődömség áldozata a rendkívül értékes feltöltött zagykazettákon lévő beépítésre váró ingatlanok.
Nagyon nehéz lesz pótolni, és helyrehozni az elkövetkezendő években, a korrupció által behálózott nálunk is személyre szólóan kitapintható ma még homályban lévő ügyeket, csak példaként a több mint 320 milliós iskolafejlesztés, vagy a buszvárók, a mélyépítés és a vele járó rendkívül pénzigényes szinte ellenőrizetlenül és számolatlanul a képviselőkön és a polgármesteren keresztül kifolyó milliók.
Pontosan ezért a hivatali dolgozók között is meg kell találni azon személyeket, akik felelőtlen munkájukkal, károsítják a településen élő többségében tisztességes polgárokat, hiszen a mi pénzünket herdálják, egyesek büntetlenül szerencsére csak páran vannak.
Ezért ilyen kevés a fizetése a pedagógusnak, orvosnak, ápolónak a tisztességes vállalkozónak, valamint ma még munkaképes munkavállalóknak nem beszélve a nyugdíjasokról.
Tehát bőségesen van tenni való úgy, gondolom, 60 évesen még van annyi erőm-tapasztalatom, hogy ebből a helyzetből kivezessem az általam annyira szeretett településemet, Gyenesdiást.
Ahogy meg találtam az EBT projektjéhez szükséges támogatóimat úgy meg fogom találni Gyenesdiás fejlesztéséhez szükséges tisztességes nem szélhámos adott szó becsületét még ismerő nem csak pénzes, inkább okos segítő társaimat.
Elsősorban az itt élőkből akár a korosztályomból, de inkább fiatalokból kiválasztom azon személyeket, akikkel a részletes programom alapján általam 90-ben felépített rendezési terv alapján, amely közparkokkal Pl: DIÁSI strandi fejlesztésekkel, faluközpont kialakításával, üdülőfalu fejlesztéssel már akkor is számolt.
Mai rendezési terv nem követi a fejlődés irányát, útját.
Már a kor igényének és lehetőségeinknek jobb kihasználásával egy teljesen új korszerű valóban a környezetvédelem minden szempontjának megfelelő rendezési terv kell.
Elsősorban a helyben lakók érdekeinek messzemenő figyelembevételével lényeges változtatással, tudok csak elfogadni.
Gyenesdiáson élők többsége most már Uniós polgárként nem csak a mindennapi megélhetésért túlélésért küzdve kellene, hogy éljen.
Hanem egy mindenki által élhetőbb lakhatóbb vendégszeretőbb, több színvonalas vendéglátást biztosító szálláshellyel munkalehetőséggel bíró településen.
Megvannak ehhez a helyben lakók szándéka, és még azt is mondom a lehetősége is az itt élőknek és a Gyenesdiást szerető hozzáértő üdülőtulajdonnal rendelkezőknek is.
Köszönöm mindazoknak, akik segítettek barátként eljuttatni önöknek a volt sikeres elöljárójuk programját.
www.porkolabgyorgy.hu

 
2006 választási programomról és azóta történt /eredményekről/
poresz56, 2010, augusztus 19 - 06:16

Jelenleg a 150 évvel ezelőtt megalakult és az elmúlt 59 év viharait /Rákosi időszak kollektivizálás/is túlélt Nemesi Erdőbirtokosság Elnöke vagyok.
Rendszerváltás előtt is hangoztattam, leírtam, elöljárósági jegyzőkönyvben szerepel, hogy Gyenesdiás belátható időn belül a Balaton part gyöngyszemévé válik.
A jóléti rendszerváltás elmaradt.
Mint tősgyökeres Gyenesdiási lakos DIÁS szülötteként őseim is mind itt születtek/Porkoláb 1810 Csanaki 1844 NEMES/ . Nap, mint nap szembesülök a megoldásra váró feladatokkal, a félbehagyott tervekkel, a meg nem valósult álmokkal, a hiányosságokkal.
Melyek miatt mindennapjainkat nem élhetjük meg a kellő nyugodtsággal.
Ötcsillagos szálloda projektünket csak akkor tudjuk megépíteni ha lehetőséget kapunk a helyi képviselet legmagasabb szintjén is./Már működni kellene a több száz munkahelyet biztosító szállodánknak/
Az elmúlt négy év bebizonyította igazi képviselet nélkül továbbra is csak a még maradék ősi birtokaink megvédése, a lenyúlásának megakadályozása lehetet a cél.
www.porkolabgyorgy.hu

 

Tulajdonképpen mihez ért Rudolf János? Milyen végzettsége van? Mire van ilyen nagy mellénye, hogy osztja a jobbot a balt , és mindenkit?

Rudolf János
Id?pont: szeptember 22nd, 2007 Vendég hozzászólása:
Zoli ennek utólag már nincsen jelent?sége, s?t. Én kimondottan örülök is annak, hogy úgy alakult ahogy (majd leírom azt is, hogy miért) de most el?bb csak a történeti h?ség kedvéért: Tavaly július elején a Fideszesek 500 szavazaton belülre mérik a Ruzsics Feri el?nyét a Mohácsival szemben. Ez még az öszödi beszéd el?tti id?szak és közel sem volt ekkor még olyan biztos, hogy a Feri olyan fölényesen legy?zi a Moheszt. A történet ekkor kezd?dik el azzal, hogy ezt a felmérést én megkaptam (ti meg nem) csakis azért, mert ez azzal zárul, hogy "kell a tavaszi Mohácsi ellenes hangulat" -- gondolom azért kapom (és nem véletlen) mert kellenék ahhoz a hangulathoz ;) Ugyanekkor történik aztán az is, hogy a Fidesznél határozatot hoznak arról, hogy mindegyik akkori képvisel?jüket indítaniuk kell. Azonban érdekessége ennek az, hogy a Borosné Eitner Kingát aki addig egyéni képvisel?je volt és pontosan a mi zámori körzetünknek, na ?t nem nálunk indítják, hanem áthelyezik a szomszédba, a Martinovics környékére. Ennyi el?zmény után és sok hónap sumákolás után aztán július végén Horváth Alajos MDF elnök kezdi meg a tárgyalgatást a Fidesszel oly módon, hogy err?l az MDF-nél senkit sem értesít, és egyszer?en csak sumákba besétál a Fidesz irodába. A Fideszeseknél azonban 2002-ben is már csak sírva és rákos halálos betegségére hivatkozva tudta magának kipityeregni a megyei képvisel?i helyet -- hát a Fideszesek 2006-ban elég keményen megkérdezik Horváth Alajostól, hogy "Te még élsz?" Alajos közvetlen ezt követ?en jön le hozzám az irodámba (ez csak azért fontos, mert nem a háta mögött nem a tudta nélkül történtek a dolgok) és nálam ismét elpityergi magát, hogy hát hogyan is bántak vele azok a fránya Fideszesek.
No én ekkor (pontosan a Fideszesek bels? felmérésére és a Kinga áthelyezésére támaszkodva) hívtam fel, ott Alajos el?tt a fiúkat. Így kezd?dtek el az alkudozások.
A lényeg: A Fidesz a 6-os körzet helyett átadta volna azokat a körzeteket, amiket jobboldali még sosem nyert (Zemankovics körzete, Maczucza Éva körzete) mert cserébe, ha az MDF-nél lemondunk a Polgármester állítás jogáról és persze segítünk.
Ekkor történik meg az, hogy egyik nap délel?ttjén én elég keményen megszorongatom a Ruzsics Ferit, aki este a Nemzeti Kör gy?lésén már arról beszél, hogy az alkudozások során "valakik még a tökeit is tapogatni akarták" :)) /pedig én addig nagyon jóban voltam a Ferivel ;)/
Ugyanekkor történik meg, hogy a Pálinkásék fel?l visszaüzenik, hogy akkor ehhez a 3 jelöltünkhöz kérnek t?lünk 600ezer forintot (tehát már az árat is megmondták) hisz ?k is egy-egy jelöltjükre 200ezret szánnak és arányosan nekünk is vállalnunk kell a ránk es? részt. A pénz témában én még ugyanaznap megszervezem, hogy meglegyen -- ám egy bibit még mindig van.
Az, hogy nincs biztosítva Horváth Alajos megyei helye.
Az MDF ugyan kapott 3 helyi keszthelyi körzetet, de az Alajos megyei helyéhez -- mivel a Fidesz lista annyira tömve van -- a Szalóki Jen? bácsit (Gyenes volt polgármesterét) kellene levetetni. Amire én meg kerek perec megmondtam az Alajosnak, hogy te ehhez az emberhez képest egy senki vagy, és ezt nemhogy szóba sem hozzuk, hanem én kimondottan még ellenzem is. Alajos hát így nem került rá a Fidesz megyei listájára, a Szalóki helyére. Ennek a megyei helynek a pikantériája egyébként még, hogy az MDF-nél ekkor még nem, de pár héttel kés?bb már megérkezik az a pesti utasítás, hogy helyben mindenki olyan egyezséget köt a Fidesszel amilyet gondol, de a megyei listákon tilos alkudozni, mert az egész országban minden megyében az MDF külön állít megyei listát. Tehát az Alajos még ha Szalóki bácsit le is vetetjük akkor sem indulhatott volna a Fidesszel közösen - ez az apró MDF-es probléma azonban Alajost nem zavarta. Viszont eldönti, hogy ez így neki nem jó, és keresztbe tesz. Egyrészt összeugratja az MDF tagokat (hogy miért nem te kapod azt a helyet hisz te is megilleted), másrészt meg a Fideszes alkut keveri meg.
Mert ekkor történik az is, hogy Ruzsics Feriék meghívják Alajost (annak ellenére, hogy pár héttel el?tte még kidobták!) egy olyan egyezkedésre, amin mindegyik jobboldali csoportosulás megjelent. (Titiék, KDNP, MIÉP, stb..)
Ezen a találkozón amikor az MDF kerül szóba, akkor Alajos feláll és kijelenti, hogy az MDF-nek csak egyetlen hely kell, az is neki, mire a jelenlev?k közül felhívnak, hogy ez most mennyire komoly? A történet vége, hogy Ruzsics Feri csak enyhén alázza meg Alajost, mert kijelenti, hogy a "helyet fenntartjuk, a jelölt személyét azonban visszautasítom" -- azaz Alajost a földbe döngölik ismét. És eközben zajlik az MDF-nél az a bels? harc amit szintén Alajos kever, hogy ki melyik körzetet kapja. És itt megint el tudom mondani, hogy ki mit mondott, olyan eszméletlen szövegek hangzottak el ahogyan egymás torkának estetek.
A Szabó Imre (volt polgármester) pl mikor felméri, hogy én ?t nem támogatom és neki legfeljebb majd csak egy bizottsági helyet gondolok reálisnak, akkor kijelenti, hogy ? ezt az egészet azért ellenzi, mert ebben (szerinte!) én roppant mód meger?södök. (??) De el tudom mondani mit mondott a Gyulyás, a Bazsó Elemér, stb..stb.., hogy ki-ki hogyan marakodott azon a nyamvadt pár képvisel?i széken. De emlékszem pl arra is Kedves Zoli, hogy ugyanekkor te meg arra tettél javaslatot, hogyha ennyire semmirekell? ez a társaság akkor fel kellene önmagunkat oszlatni.

Sok apró részletet kihagytam, de a lényeget tekintve azt hiszem így is eléggé sokat terítettem ahhoz, hogy az én jogomon kaptatok 3 helyet amin viszont egymás torkának estetek.
A vége az lett, hogy Alajos Egerszegen sírta ki, hogy a megyei MDF listán kapjon bejutós helyet (pedig ? keszthelyi és nem az un. "falusi listán" lett volna neki ill? szerepelni) miközben ti meg elindultatok birkamód a biztos égésbe. Olyan bután, hogy még szegény Fodor Márkot sem kérdeztétek meg akar-e MDF-es jelölt lenni, ti kineveztétek annak mert még a körzeteket sem tudtátok magatok kiadni :) Azóta persze szent lett a béke, hisz az a pár (megalázóan kevés!) szavazat amiket begy?jtöttetek leh?tött benneteket és Alajos is orvosolta úgy a problémát, hogy ma ti vagytok a legtöbb alelnökkel rendelkez? helyi párt :)))
Mindenki alelnök lett kivéve a Horváth Zolit :))) -- egy alelnök helyettesit vagy valamit igazán illene annak az egyszemélyes tagságnak :))) ... de nem cukkollak.

Tudod nagyon szomorú volt ezt látni, de utólag én már azt mondom, hogy roppant mód szerencsém van. Ugyanis aki meg a Fideszes fiúkat "pakolta össze", annak ugyan bejött és ?k legalább a választásig eljutottak és nyertek is, viszont ? meg idén tavasszal inkább elmenekült a közeliben várható szégyen el?l. És én mi a nyavalyát kezdenék veletek ha most még képvisel?k is lennétek?
Keszthelyre nézve az felérnétek egy valódi átokkal.
Így életem egyik legnagyobb butaságát úsztam meg -- hála ezért a megélhetésiek mintaszobrának: Horváth Alajosnak

Köszönt: Rudolf János
Ui: Zoli én a magam részér?l már nagyon lezártalak benneteket. Tényleg vannak jó boraim, ha van valami gondod megtisztelsz ha elfogadsz egy pohárral -- de én már többet ha nem muszáj akkor nem akarok itt veled MDF témán beszélgetni. Így ha engeded akkor most reagáltam ilyenre utolsónak.

Id?pont: szeptember 24th, 2007 poresz56 hozzászólása:

Tisztelt Rudolf Úr!
Hogy milyen fene nagy alkudozások történtek az elmúlt 4 választási ciklus alatt,ez nem semmi pestiesen mondva ,Keszthely és KISTÉRSÉGE körül. 1. Nagy ellenzékinek t?n? ,Szalóki Jen? bácsi az MDF színeiben lett polgármester,aztán az MSZP színeiben megyei képvisel?,most meg a FIDESZ sorait er?síti . Persze függetlenként!! Ezek szerint egyik párt se volt képes soraiban találni képvisel?t,vajon miért nem??
Rudolf Úr talán a választ is tudja hiszen az eddigi írásai erre engednek következtetni.
Hogy aztán ki volt a senki és ki volt valaki, mindenki döntse el magában!

Kimásolva Rudolf Úr eszmefuttatásából.
Az, hogy nincs biztosítva Horváth Alajos megyei helye.
Az MDF ugyan kapott 3 helyi keszthelyi körzetet, de az Alajos megyei helyéhez -- mivel a Fidesz lista annyira tömve van -- a Szalóki Jen? bácsit (Gyenes volt polgármesterét) kellene levetetni. Amire én meg kerek perec megmondtam az Alajosnak, hogy te ehhez az emberhez képest egy senki vagy, és ezt nemhogy szóba sem hozzuk, hanem én kimondottan még ellenzem is. Alajos hát így nem került rá a fidesz megyei listájára, a Szalóki helyére.

A mai politikai világban.
Id?pont: szeptember 24th, 2007 Vendég hozzászólása:
A mai politikai világban, ahol a közélet csakis olyan embereket tartalmaz, akik ezt csakis azért csinálják, mert ebb?l akarnak megélni -- nos ott én azt gondolom az öreg Szalókinak van némi többlete. Mert legalább egy dologra, a falujára volt gondja? De ha gondolod boncolgathatjuk, hogy a megélhetés Horváth Alajos (aki soha életében még egyetlen dolgot sem tett, amib?l neki nem volt haszna) vagy a Gyenesdiásért kézzelfoghatóan is sokat az asztalra letett Szalóki Jen? az, aki értékesebb. De ebben a boncolgatásban szerintem rossza párhuzamot akarsz állítani, mert Alajosnál lejjebbit találni is nehéz (és ezt talán nem csak én gondolom így) -- és még akkor is ha értem, hogy neked most konkrétan a Szalóki szúrja a szemed, nem az Alajost véded. Tehát még egyszer: engem nem zavar, ki milyen pártokat hülyített már meg -- mert az összes párt parazitákkal van tele -- így nálam csak az számít, mi az amit nem a saját hasznára csinált, csinált-e egyáltalán bármit is. Köszönt: RJ

Id?pont: szeptember 24th, 2007 poresz56 hozzászólása:

Tisztelt János!
Hidd el személy szerint se a Szaloki Jen?vel se a Horváth Ajossal se veled, az ége világon semmi bajom. Kett?tökkel még csak nem is beszéltem életemben. Csak a jelenséget írtam le.
De azért nálam jobban Gyenesdiás életét és fejl?dését csak kevesen ismerik.És nemcsak ismerik hanem tettek is érte,mérhet? intézményeknél,közterületeknél stb. Azért az elmúlt 16-17 év történései hagynak némi kivánni valót maga után.Aztán hogy melyik párt melyik képvisel? hogyan magyarázza lelk?k rajta.

Az általad megfogalmazottak kimásolva.

Tehát még egyszer: engem nem zavar, ki milyen pártokat hülyített már meg -- mert az összes párt parazitákkal van tele -- így nálam csak az számít, mi az amit nem a saját hasznára csinált, csinált-e egyáltalán bármit is. Köszönt: RJ
Bizony engem zavar! Tudod a rendszerváltással Gyenesdiás olyan esélyt kapott amilyet talán egyetlen környez? település sem kapott. Megkapta önállóságát,kapott az önkormányzat ajándékba (hogy hogyan? nagy kérdés) 62 HA legel?t,most Opel szalon Lámpaház ,Iparterület,stb. Amelynek majdnem felét már értékesítették,mit gondolsz kiknek? Mennyiért? Az értékesített területek mai piaci áron 2-3 milliárd ft. Nem látszik meg Gyenesdiáson. Az óvoda nem b?vülhet terület hiány miatt,az iskola energia zabáló villanykályhával üzemel ,tornaterme nem épült meg,tele vagyunk zsákutcával,a csatorna utáni úthelyreállítások közm?vek rendbetétele rendre elmaradtak. Azért 50 millió többlettel átadni a hivatali büdzsét az el?z?ekben leírtakhoz képest,hát nem tudom mit lehet mondani. Tudod ,hogy egy önkormányzatnál mire elég ha pályázni kell ennyi pénz?Mindez a polgárság mögé bújva a demokrácia nevében.

Poresz én tényleg elég

Id?pont: szeptember 24th, 2007 Vendég hozzászólása:

Poresz én tényleg elég keveset tudok Gyenesdiás helyzetér?l. Én csak azt tudom javasolni, hogy egyrészt kérd ki a hivatalos értékesítési adatokat (vagy ha megírod mire van szükséged akár én is kikérem) másrészt meg írd meg úgy, ahogyan most is leírtad, hogy mi az ami nincsen jól. Tedd ezt azért, mert ezzel biztos segítesz is azokon a dolgokon, másrészt lehet, hogy több embernek még több okos gondolata támad. (hisz ha Keszthelyt nézem ma nem aza gond, hogy nem csinálnák meg, hanem az, hogy azt sem tudják, hogy mihez kezdjenek) Plusz ha gondolod még abban is tudok segíteni, hogy akár a következ? HelikonLapba is beleválogatjuk azokat az írásokat amik Gyenes esetében fontosak lennének, hogy ne csak a neten legyen elérhet?. T?lem ennyi telik.
Köszönt: Rudolf János
Ui: ha benne van, akkor kezdjünk Gyenesnek egy új témát. Mert az amit írt ebben a topicban az itt elveszik, viszont sok okos van benne, olyan ami tényleg megérdemelné, hogy sokan olvassák és sokan szóljanak is hozzá.

válasz

Id?pont: szeptember 25th, 2007 poresz56 hozzászólása:

Tisztelt Rudolf János!
Megtisztel és elhiszem,hogy segíteni szeretne,azonban közel a hatvanhoz nem szeretném követni példáját,nem szeretnék bíróságra járkálni, se id?m, se kedvem ehhez.Ha Ön megteszi és gyenesdiás érdekében ír még, meg is köszönöm.Igérem segítem. Csak gondolat ébresztésként,t?mondatokban.A Diási strandról kiindulva, Vitorláskiköt???? Kenyérgyár??? Panzió??? Önkormányzati Szerel? m?hely??? Folytatva: Legel?!??? Régi Focipálya???Iparterület???Aszfaltkever????Nagy kérdések mind-mind személyekhez köthet?k. ?k az ELVTÁRS ÚRAK!! Vezérükr?l és vezet?ikr?l Ön elég kimerít?en írt már.Elérhet?ségem egyéb írásaim a honlapomon KÖZÉLET cím alatt megtalálható. T?lem ma még csak ennyi telik. Üdvözlettel. poresz56

Poreszem ennek az immár
Id?pont: szeptember 25th, 2007 Vendég hozzászólása: Poreszem ennek az immár partizán oldalnak a nagy el?nye, hogy nincsen a magyar joghatóságok alatt. Azaz cca partizán. ;) -- a kórházperekkel ugyanis ezt érték csak el, és a megyei f?bírónak is pontosan ez volt a legnagyobb pofon. Hogy a .hu-s oldal megsz?nt, ez meg nem megfogható, nem jogképes mögötte senki sem. Ergo nincs kit perelni. (kicsit ugyan az a helyzet, mint a kuruc.info-nál -- Gyurcsány már több mint egy éve nagy csinnadrattával még jogsegélyt is kárt az USA-tól, ez volt egy éve, aztán két hete meg az igazságügyi minisztert kezdte el csesztetni. De azért, mert az USA -- én ezt akkor is írtam -- alkotmánya védi még a névtelen véleményt is, ergo amit anno 1 éve ezek az ökrök akartak már arról is tudható volt, hogy ki sem fogják ?ket még nevetni sem. Idén hát ezért szaladtak neki még egyszer a kurucnak -- de ezen is el fognak hasalni, mert a nagy liberálisok nem fogják fel, hogy az emberek majd úgyis eldöntik mi érdekli ?ket és mi nem.) Naszóval bátran mondom, hogy csak bátran. Ezért javaslom, hogy nyisson vendégként egy topicot és írja csak le. Azzal meg, hogy én írjam meg az a gond, hogy egyrészt nem vagyok képben, így vitatkozni sem tudnák róla a továbbiakban a hozzászólásoknál + tényleg sok minden van, és engem leginkább az lep meg, hogy mindenki azt akarja, hogy írjam meg helyette. A minap is egy aranyos villanyszerel? jön és mesélget, hogy de ezt is írjam meg és mesél mesél. Isten bizony én szívesen de még a töredékét sem értem, plusz anno mi pontosan azért is hoztuk létre a helikonportalt, hogy emberek bátran elmondhassák, úgy ahogyan ?k gondolják. Ígérem segítek.
Írja meg konkrétan mely gyenesi adás-vétellel kapcsolatos szerz?dések érdeklik és azokat kikérem. És mondom, ha csak annyi hasznunk lesz (hisz Ön is id?s én meg nem vagyok gyenesi) hogy pár dolog érdemben változik, akkor már megérte a közös fáradtságot. Köszönti Önt: Rudolf János
Ui: elnézést, hogy sokáig kevertem a tegezés meg magázás formát, nem tudtam hová helyezni, de már leesett. ÉS NEM KELL FÉLNI! ;)

Id?pont: szeptember 25th, 2007 poresz56 hozzászólása:

NEM FÉLEK!!! SOHA NEM FÉLTEM!!!
Régen se féltem az ávótól,a komcsiktól,a párton kívüli besúgóktól,ki mertem állni akár 50-100 ember elé is, és még mondanivalóm is volt, és még hallgattak is rám, az eredmények magukért beszélnek (NEM DUMA). Az ,hogy Gyenesdiás látszatra milyen fejlett az csak jópár beköltöz? Német és nyugati szomszédunknak és els?sorban a törzsgyökeres gyenesdiási lakosoknak köszönhet?. Az el?z?ekben már leírtam mit hagytak ránk a 16 év után a pártok,helyi és országos vezet?k. Egy-két konkrét szerz?dés azért érdekelne.
1. Vitorláskiköt? 100 millió ft (Széchenyi terv) honlétér?l,szerz?dés terület használatáról.
2. A régi focipálya helyén lév? vállalkozások terület használat,illetve adás-vételi szerz?dések.
3. Iparterület adás-vételi szerz?dései.
4. Gyenesdiást is érinti,aszfaltkever? létesítésér?l telephely engedélyeir?l.

Ezek csak kérdések, gyanítom az igazi válaszokat soha nem tudjuk meg.
A fiatalokat és az érdekelteket nagyon nem érdekli, hogy mi mit mondunk írunk.
Folytathatjuk ha lesz Gyenesdiásról érdekl?d? ,de amíg csak ketten beszélgetünk,sok értelmét nem látom. Üdvözlettel: poresz56
Egy másik portálról


Porkoláb György írta:
Ha valaki nem tudná: a Fidesznek is köszönhet?en ment át a vagyontörvény!

Most legutóbb megszavazta a tolvajtörvényt

Id?pont: szeptember 13th, 2007 Vendég hozzászólása:

Hasznos névsor a gy?zelem utánra - ki szavazta meg a tolvajtörvényt? Várjuk elérhet?ségüket!Íme a lista arról, kik szavazták meg az állami vagyon eladásáról szóló indítványt. Hasznos kis összeállítás, egy szép napon majd fontos csatolmánya lesz egy vádiratnak. Addig is várjuk a maradék hazát a szó legszorosabb értelmében kiárusító gazemberek elérhet?ségét, hogy minél többen felhívhassák területileg illetékes képvisel?jüket, és kérd?re vonhassák: erre ki adott nektek felhatalmazást? Mi hagytuk, ?k megcsinálták .........

Id?pont: szeptember 16th, 2007 poresz56 hozzászólása:

Igen ?k szavaztak és a másik oldal vajon miért nem vonult ki???!!! Az ö nevüket is itt kellene közölni és úgy eljutunk az igazsághoz.

Egy másik portálról egy kis adalékot az eddig leírtakhoz!!
(Kuruc.info)

2007 szeptember 10-én, több sebb?l vérz? Nemzetünknek 190 gerinctelen hazaáruló megadta a kegyelemdöfést.

A politikai elit, mely egy 17 éve teátrálisan civakodó család közössége, beteljesítette a zsidó nagyt?ke soron következ? vágyát. Ezen a gyászos éjszakán döntötte el egy négy színben játszó közös akarat a megmaradt magyar jöv?t.

Hivatlanúl is elénk tolakodik egy megkerülhetetlen kérdés.

Ha 17év alatt, a kiárusított nemzeti vagyon 80% -ból a jelenleg érzékelhet? eredményeket lehet felmutatni, vajon mit várhatunk a megmaradt 20% eladásától?

Ahelyett, hogy ezek után a parlament jelen töltelékét átkísérnénk a megérdemelt helyére, bután válaszolgatunk azokra a közvélemény kutatók által feltett kérdésekre, hogy ha most lennének a választások, melyik pártot választanánk az öt közül.

Értik honfitársaim az öt közül ! Tehát már feltételezni sem engedik nekünk, hogy esetleg valami mást is lehetne választanunk.

Emlékezzenek csak vissza milyen profi módon tették el láb alól, vagy olvasztották magukba az árnyékukban kicsírázott szervezeteket.

Ha ez az elit saját hatalmát érezte veszélyben, mindig elült a parlamenti csatazaj és gyönyör? példáját láttuk az összefogásnak. Hát nem érdekes? ?k össze tudnak fogni, hogy eltapossanak bennünket, mi erre képtelenek vagyunk?

Ameddig ez a nemzet nem képes ledobni magáról azt a szellemi béklyót melyet a minden hájjal megkent parlamenti hiénák csatoltak rá, és a létfontosságú cél érdekében nem lesz képes félretenni kifosztói által szított nézeteltéréseit, akkor ez a nemzet a vesztébe rohan!

(B.L.)
Egy másik portálról

2007-09-12. 15:22:10
Narancsfej?, idegenszív? gyerekek, nagy kivonulgatók! Már megint nem tudtátok, mikor vagytok jókor jó helyen, vagy nagyon is tisztában voltatok vele? Hogy-hogy most, amikor az egész ország maradék vagyonának az eltékozlása volt a tét, nem húztatok ki az ülésteremb?l, hanem megsegítve a szocionistákat, biztosítva a határozatképességet, lehet?vé tettétek a nemzetáruló vagyontörvény megszületését? Ennyire hülyék lennétek, vagy ennyire hülyének nézitek a saját táborotokat? Azt hiszitek, hogy rajtatok kívül más nem ismeri a Tisztelt Ház m?ködési és szavazási rendjét, vagy nem hívja fel arra mindenki figyelmét?

Hadd tudja meg tehát ország-világ, hogy megint mit cselekedtetek a szavak helyett tetteket ígér? Viktorokkal az élen! Míg arról tépitek a szátokat, hogy a szemét szocik és a szadesz elkótyavetyélik a még maradék nemzeti vagyont, addig azt nem kötitek a narancsfej? elvakult rajongóitok orrára, hogy egyedül nektek, illetve a ferdenyakú kalapos feminának köszönhet?, hogy megszületett a vagyontörveny!

A határozatképességhez ugyanis 194 szavazat szükséges. Aznap este a szavazás el?tt azonban a szocionisták CSAK 190-EN VOLTAK BENN A TEREMBEN, TEHÁT HA MEGSZAKADNAK, AKKOR SEM TUDTÁK VOLNA EGYMAGUK ÁTVINNI A TÖRVÉNYT!!!! Ti kellettetek hozzá, Isten barmai, mert pont most nem tudtatok kivonulni, hanem - bár nem szavaztatok, de - bent meresztettétek a seggeteket a jó meleg patkóban. Így lett elég a mocskoknak az 50+1 %-hoz a 190 szavazat. Ha nincsen bent egyetlen "ellenzéki" képvisel?, most még nem sikerült volna kiárusítani mindnyájunk vagyonát.

Eszeteknél vagytok, szerencsétlenek, vagy tényleg ennyire aljasok és képmutatóak volnátok? Megint képesek voltatok eljátszani azt, amit az ügynöktörvénynél, amikor vezényszóra osztottátok el a szavazó, a nemmel szavazó és a folyosóra kihúzó megélhetési b?nöz?k számát, csak azért, hogy ne kerüljön nyilvánosságra az ügynökhálózat tagjainak névsora?

Ez a Zsidesz: másodheged?s, baksisra várva. Inkább ne jártassátok a szátokat, hanem alakítsátok meg a nagykoalíciót, és akkor nem kell azon törni a fejeteket, hogy miként szavazzatok úgy, mintha elleneznétek a szocionista döntéseket, de azért mégis lehet?vé tegyétek azok törvénybe iktatását.

Szégyellje magát minden zsideszes és álkereszténydemokrata, valamint maszoposnak számító MDF-es, akiknek köszönhet?en minden maradék nemzeti vagyonunkat elkótyavetyélheti az illegitim kormány!

Hol van és mit csinál Mohácsi József listán bejutott Országgy?lési képvisel?

Képvisel
Id?pont: szeptember 12th, 2007 poresz56 hozzászólása:

Hévíz és környez? települések önállósága,nem kis feladat és a saját párt és kormánnyal szembemenve,végre bebizonyosodik,hogy van képviseleti demokrácia! Sok sikert az ilyen jelleg? képvisel?i munkához!

2007. szeptember 10-én szavaz ismételten a Magyar Országgy?lés a kistérségekr?l. Mohácsi József képvisel? úr most hogy fog szavazni? Kinek, illetve minek tartja az érdekét fontosabbnak? Tippeltek?

KISTÉRSÉG reakció.
Id?pont: szeptember 3rd, 2007 poresz56 hozzászólása:

Valószín? Papp Gábor csak keveset tud az összevont tanácsokról és az elvbarátai is csak hallomásból tudnak róla. Azért jó lenne a nem olyan régmúlt történéseit figyelembe venni és talán tanulni is lehetne bel?le. A régmúlt közös tanácsok létér?l rövid id? alatt kiderült,nincs lehet?ség fejlesztésekre a társult községekben,nem volt gazdája a társult településeknek. Minden fejlesztés a központba került a társközségekben minden lepusztult, iskola,óvoda,a még meglév? intézmények is. A szerepnélküli társközségek amelyet felülr?l irányítva sorvasztottak el. A rendszerváltás el?tt már megindult az önállósodás. Életképes települések sokasága élt a számára fel kínált lehet?séggel. Nem értem miért akarják egyes vezet?k, párt hovatartozástól függetlenül , minden áron a még rosszabb kistérségnek nevezett felülr?l diktált központokat létrehozni! Legalább Hévíznek van egy vezet?je aki ki mer állni és szembe mer szállni a fentr?l diktált hely ismerettel és mindenféle szakmaiságot nélkülöz? gyökerek nélküli hatalmasságokkal! Jó lenne ha a zalai Balaton-part Polgármesterei is követnék Hévíz Polgármestere példáját,aki mindent megtesz szeretett településéért. Például vissza követelnék a feltöltött nádast, most zagykazetta helyén n?tt erd?t! A Balaton jogos tulajdonosaként lépnének fel a mindenkori hatalmasságokkal hatalommal szemben,úgy ahogy a hévízi tóért és a kórházért Vértes Árpád megtette. Papp Úr is elgondolkozhatna a MIÉP t?l milyen úton kerül a jelenlegi elvbarátai b?vkörébe,?k meg a függetlenség burkában megválogatnák kivel szövetkeznek. Számomra csak egyfajta igazság létezik!

Kistérségek életképessége

Id?pont: szeptember 7th, 2007 poresz56 hozzászólása:

Kistérségek létér?l és jöv?jér?l egy két gondolat!
A régmúlt közös tanácsok létér?l rövid id? alatt kiderült,nincs lehet?ség fejlesztésekre a társult községeknek,nem volt gazdája .Minden fejlesztés a központba került a társközségekben minden lepusztult, iskola,óvoda, meglév? intézmények mind ellehetetlenültek. A szerepnélküli társközségek amelyet felülr?l irányítva sorvasztottak el. A rendszerváltás el?tt már megindult az önállósodás. Életképes települések sokasága élt a számára felkínált lehet?séggel.

Nem értem miért akarják egyes vezet?k, párt hovatartozástól függetlenül,minden áron a még rosszabb kistérségnek nevezett felülr?l diktált központokat létrehozni! Legalább Hévíznek van egy vezet?je aki ki mer állni és szembe mer szállni a fentr?l diktált hely ismerettel és mindenféle szakmaiságot nélkülöz? gyökerek nélküli hatalmasságokkal!Legalább van pár helybéli országgy?lési képvisel? , aki segítette Hévíz és környez? települések törekvéseit.

Meggy?z?désem,hogy ez nem Keszthely ellen ,hanem térségünk adottságainak lehet?ségeinek jobb hasznosítását fogja eredményezi.

Jó lenne ha a zalai Balatonpart Polgármesterei is követnék Hévíz Polgármestere példáját,aki mindent megtesz szeretett településéért.

Például Vonyarcvashegyen és Gyenesdiáson vissza követelnék a feltöltött nádast, most zagykazetta helyén n?tt erd?t!Keszthelyen a város tulajdonosaiként a Kastélyt!

A Balaton jogos tulajdonosaként lépnének fel a mindenkori hatalmasságokkal hatalommal szemben,úgy ahogy a hévízi tóért és a kórházért Vértes Árpád megtette.

Papp professzor életrajzát olvasva reakcióm .
(kuruc infó)

Dátum: 2007 szeptember 08. 20:03 Ez igen professzor úr! Köszönet hogy a közzel megosztotta életútját. Sok Magyarnak jobb vagy baloldalról lenne mit tanulni bel?le. Nekem mindenképpen tanulságos volt. Jó egészséget önnek és az ön által gyógyított betegeinek.

Várvölgyi iskola.

Beküldte: szeptember 6th, 2007 Szerz?: Vendég

Szeptemberi iskolakezdés el?tt egy két nappal a Várvölgyi iskolában közölték, hogy a gyerekek szeptembert?l -központi intézkedés alapján- Gyenesdiásra fognak járni iskolába.
Miért? Jó kérdés és ha egy kicsit boncolgatjuk a témát, több magyarázat sejlik fel.
Keszthelyen nincs iskolai kapacitás?
Keszthelyen rosszabb a tanári összetétel, mint Gyenesben?
Gyenesdiás közelebb van Várvölgyhöz, mint Keszthely?
Gyenesnek nagyobb szüksége van az állami fejpénzre, mint Keszthelynek?
Gyenesben vannak munkanélküli tanárok akiknek a kapacitását ki kell használni?
Matyas

Id?pont: szeptember 26th, 2007 poresz56 hozzászólása:

Igen az új vezetés végre jó döntést hozott. Ha a kulisszák mögé is benézhettünk volna"
Nem zárt ajtók mögötti testületi ülésen d?lnének el a nagy és kis dolgok. Még nagyobb egyetértésre számíthatna a képvisel? testület. Mondjuk a húsz éve vásárolt kamera felvehetné a testületi üléseket és a kábeltévén keresztül eljuttatná a helyben lakókhoz,els?sorban a szül?khöz.


gyenesdias.hu vendégköny

Gyuri       2007. Február 04. 10:20:18
Tisztelt indefix!
Én szívesen megtenném,de se hatalmam, se pénzem nincs,hogy ezt megtehessem!Azok akiknek mindkett?
megvan nem fognak írni sehova!Sajnálom,hogy így gondolkodsz
rólam.A tulajdonos által létrehozott alapítványba befizetett összegek talán elégségesek lesznek az aszfaltkever? méltó helyre költöztetéséhez! Hiszem,hogy Gyenesdiáson meg fognak épülni azok a szállodák,idegenforgalmat
segít? beruházások,amelyek nem a munkahely elvesztését,hanem ellenkez?leg több száz munkahely megteremtését eredményezik.A kilóméter pénzekr?l meg olvassál az alábbi honlapról! http://www.mkogy.hu/kepv/kepv_ktsg.htm
 
idefix@freemail.hu       2007. Február 03. 23:11:24
Tisztelt Gyuri!Mindig azon megy a sirás,hogy nem létesitenek elég munkahelyet,te még ezt a keveset is bezáratnád?Zárasd be a parlamentet a sok léh?t?t meg zavard el dolgozni minimálbérért kilenc forintos kilóméterpénzzel.
 
Gyuri       2007. Február 03. 14:53:52
Tisztelt Gyenesdiási lakosok!
Írtam a Faludi, Csokonai,Gödörházi útcai
lakosokat érint? b?zös ügyr?l,felbuzdulva a Parlament körüli kerítés elbontásán.Kérem most már egész Gyenesdiás lakosságát,hogy azt a képzeletbeli kerítést végre mi is bontsuk le! Követeljük az aszfaltkever? azonnali bezárását!!! És kérjük,hogy büntessék meg azokat akik a húsüzem, tejüzem szomszédságába megengedték
felépíteni!
 
idefix@freemail.hu       2007. Január 28. 14:06:35
Tisztelt Gyuri!Ha lesz friss lókaki az utcánkban értesitelek és viheted.
 
Gyuri       2007. Január 23. 09:08:07
Tisztelt indefix! Csak néz?pont kérdése a lókaki és Csernobil közötti külömbség óriási, én a lókakit választanám szívesebben!!!
 
idefix@freemail.hu       2007. Január 22. 11:24:21
Tisztelt Gyuri! Engem a lókaki jobban zavar a l?téri utcában,de az ellen sem tesznek semmit.
 
Gyuri       2007. Január 16. 10:30:33
Tisztelt gyenesi lakosok. Különösen a Faludi,Csokonai,Gödörházi útcai lakosok,figyelmükbe ajánlom Keszthely város lapja decemberi számát,amely az aszfalt kever? /g?zös ügy/ cím alatt ír az üzem káros hatásairól.Hatszorosára n? az agydaganatok és háromszorosára az öngyilkosságok száma!!!Elgondolkodtató
hogyan engedhették meg az aszfaltüzem lakóterület közepébe telepítését! Ez nem csak Keszthely problémája hanem Gyenesdiásé is.
 

Agyalogos forgalom közúti biztonságáért
Beküldve 2006. júl. 01., 18:51 Forrás: ZHGyenesdiás (há) - Közlekedésbiztonsági és esztétikai szempontból is fontos beruházás zajlik a község központjában, a munkálatokkal három éve kit?zött célt valósít meg az önkormányzat. A település nagy problémája volt hosszú id?n át a rajta átvezet? s?r? forgalmú 71-es f?út déli oldalán a járda hiánya. Különös veszélyhelyzet forrását jelentette ez sokáig a község központjában, ahol közintézmények, üzletek megközelítéséhez a közutat kellet eddig igénybe venniük a gyalogosoknak.

A járda kialakítása saját er?b?l, 15,2 millió forintnyi ráfordítással valósul meg mintegy négyszáz méternyi hosszban.

A beruházásról Szalóky Jen? polgármester elmondta, hogy a fejlesztési tervek közé már három éve beiktatták az építkezést. Sajnos pályázati úton nem sikerült a rendelkezésre álló forrást kiegészíteni. Tavaly már elkészült a tervezés és a nyomvonal kialakításához kapcsolódó vízelvezetés, idén tartalékok mozgósításával hozzáláttak a kivitelezéshez a helyi Horváth-ép Kft.-t megbízva. A munkálatok rövid id?n belüli elkészültével az autóbusz-megálló, az óvoda, több üzlet, továbbá szemben a községháza és az általános iskola közötti összeköttetés válik biztonságossá. Ezt segítik a gyalogátkel?helynél ugyancsak újonnan felszerelt közlekedési lámpák is, aminek költsége egyébként mintegy 4,5 millió forintot nyomott a teljes ráfordítási összegen belül.

A forgalomirányító fényjelz? készülékeket maguk a gyalogosok kezelhetik: átkeléshez a lámpaoszlopon elhelyezett nyomógombot kell használni, amivel elérhet? a lámpa kívánt m?ködtetése. Ezzel elkerülhet?, hogy a járm?vek feleslegesen kényszerüljenek megállásra, várakozásra, programozott periódusos m?ködtetés miatt.

A járda és az autóbusz-megálló szigete is díszburkolatot kap, ami jelent?sen emeli a faluközpont megjelenésének nívóját.

A megállóban új váró létesítményt is elhelyeznek, ami ugyancsak az arculati egységbe illeszkedik majd. üvegezett, fém szerkezet?, északi oldaláról is zárt lesz. A teljeskör? átadásra néhány napon belül sor kerülhet. A már három éve tervezett munkára 15,2 millió forintot költ most a község saját anyagi er?b?l.

[ZH]Re: A gyalogos forgalom közúti biztonságáért
Forrás: poresz56 Id?pont: 2006. aug. 18., 11:42
(
Felhasználó adatai | üzenetküldés)

Igen, nagyon szép és szivonalas járdaszakasz épült,a folytatása mindkét irányban nem maradhat el.
Megjegyzésként:
A forgalomirányító , Iskolával szembeni Béke u. csatlakozásánál talán szerencsésebb lett volna elhelyezve, segítette volna az autók kihajtását is a 71-es f?útra.
Az is jobb lenne,ha a Horváth-ép Kft nem kevés adóforintjait nem Keszthelyre,Kehidakustányba fizetné,hanem Gyenesdiásra!

HelikonPortál

Társalgó - ÜGYVÉDEK

polgar - 2005. dec. 28., 22:42
Hozzászólás témája: ÜGYVÉDEK
ÜGYVÉDEK

Az Indexen olvastam, hogy az elmúlt évben legjobban az ügyvédek és az informatikusok kerestek.
Tényleg – most esett le a tantusz! Az én ügyvéd barátaim is nagyon jól keresnek – egyre jobban keresnek. Ennek én nagyon örülök, mert folyamatosan látom a pénzbeni „fejl?désüket”, meg ha többet keresnek, akkor nagyobb a fizet?képes kereslet, mert ugye hiába ügyvédkednének fröccsért, abból aztán nem lenne semmi, legfeljebb a következ? fröccs. Nekem is nagyon jól jön zsírosodásuk, mert legalább nem t?lem kérnek kölcsön.
A megboldogult szocializmusban bizony voltak fröccsös ügyvédek, megt?rt ügyvédek, besúgó ügyvédek /nagyon felül reprezentálva/, és csak úgy - ügyvédek. Sztár ügyvédre ne is gondoljon senki. Halványan sztár - mint a Rose, csak az lehetett, akit a Pártbizottság az Ügyészség a Politikai elhárítás és a Bíróság akart.

Mikor a kilencvenes évek elején Németországban összekeveredtem ügyvédekkel, akkor tudtam meg, hogy a magyar kapitalizmusban hogy fog alakulni, ennek a nagy hagyományokkal bíró réteg státusza.
A rengeteg ügyvédnek egy habostorán kell osztozkodni, de annyian vannak, hogy nagyon soknak csak a tányérnyalogatásra van esélye.
Azt mondták, hogy a teljes ügyvédi garnitúra egy negyede nagyon jól él, a fels? középosztályhoz tartózik, és ebb?l egy kis réteg, a torta máza a sztár ügyvéd. ?k már összekeveredtek a politikával úgy, mintha kutya szarba léptek volna, mindig büdösek maradnak.
A következ? egynegyed megél, de be kell osztani azt a keveset, meg kell gondolni, hogy mikor cseréli ki a SEAT-ot. Feleség cserér?l szó sem lehet.
A következ? egy negyed latens réteg. ?k valahol a közigazgatás, tanácsadás, állami és önkormányzati adó eml?k szopogatására vannak berendezkedve. A bürokrácia legelvetemültebb bajnokai.
Az utolsó egy negyed b?nöz?i réteg. Megtalálhatók a b?nözés minden m?fajában.

Ennyi fölöslegesnek t?n? szövegelés után rátérnék jövetelem céljára. Szeretném el?re bocsátani, hogy a legjobban azt nem szeretném, hogy esetleg úgy t?njek fel, mint-ha turkálni akarnák valakinek is a zsebében. Err?l szó sincs, csupán egy nem jelent?s, mondhatnám apróságról, szeretnék röviden értekezni.
Az önkormányzat adó t?gyén táplálkozásra gondoltam Dr.Gárdos Tamás ügyvéd személyében. Tudomásom szerin Dr.Gárdos az önkormányzat ügyvédje. Hogy milyen szerz?dés alapján, azt jó lenne tudni, de ismerve a helyi állapotokat, ehhez még az FBI a CIA és a MOSZAD is kevés lenne.
A városban az emberek beszélnek mindent össze vissza, még azt is mondogatják, hogy Dr.Gárdos az Angolnatelep eladási szerz?déséért ötmilliót kapott, pedig nem is ? írta alá a szerz?dést, hanem egy soproni ügyvédn? – ? mennyiért hideg pecsételt? Azt is mondják, hogy Dr.Gárdos képviselte az önkormányzatot a Helikonportál elleni ügyben – több mint érdekes. Majdnem hihehet?, hogy Dr.Gárdos Mohácsi egyik féltekéje, és nem a jegyz? Nincs ez így jól. A jegyz?re rányomjuk az összes „ócskaságot”. A Javát meg elviszi a félteke.
Gondolom itt minden ügylet szabályos, korrekt, és „erkölcsös” volt, de mivel az adó forintjainkról van szó, bátorkodnánk megkérdezni - hogy voltak ezek az ügyletek?

Akadnak még olyan értelmiségiek, akik nagyon aggódnak, amikor helyi fél-sztár ügyvéd, vagy ügyvédek nyúlkálnak az önkormányzat zsíros bödönébe, Igazuk van, a mi pénzünkr?l van szó, és nem engedhetjük, hogy szimpla bürokraták, lapító képvisel?k, tehetségtelen kis diktátorkák szívassák a városunkat.

polgár
Stewe - 2006. aug. 12., 10:30
Hozzászólás témája:
Két barát beszélget:
---Kezdem azt hinni, hogy az ügyvédem egy kicsit pénzéhes.
---Miböl gondolod?
---Kiszámlázott nekem 60.000 Ft.-t éjszakai müszakért, mert éjjel felébredt és az én ügyemen gondolkodott!
poresz56 - 2006. aug. 18., 10:39
Hozzászólás témája:
Sajnos nem csak Keszthelyre jellemz? Gyenesdiáson is ugyanez a helyzet csak más szerepl?kkel.
Tibi - 2006. aug. 23., 18:42
Hozzászólás témája:
A keszthelyi önkormányzati ügyvéd,most azért harcol.hogy minnél többen kerüljenek utcára.Igy bizonyítva rátermetségét a szocialista önkormányzatnak.
HelikonPortál

Társalgó - Pletyik

rj - 2006. nov. 25., 15:32
Hozzászólás témája: Pletyik
Már sok hónapos történet, hogy pl. Manninger Jen? országgy?lési képvisel?nk – keresztény értékek ide vagy oda - lecserélte a családját és beköltözött egy egészen szép, mondhatni fidesz közeli vagyonba. De nézzük a jó oldalát: legalább a pártját most (még) nem hagyta el Wink
No ezt a hírt sem osztottuk mi itt meg – talán lustaságból – de vannak olyan történések is, amiket ugyan a hivatalos sajtó is lehoz, csak éppen a tálalása, a háttere érdekes.
Mire, mikre gondolok?
Pl. olyan komikus jelenetekre amikor 56 ünnepén egy volt munkás?r felügyeletével Szabó Imre hajdani városvezet? kitünteti Cséby Gézát meg Czoma Lászlót – persze csakis „az 1956-os eszmeiség ?rzéséért.” Smile Jóóóó nem?
Ez annak aki kicsit is tudja az el?életeket, azt pl. hogy mondjuk Czoma hogyan és miért került Budapestr?l Keszthelyre, vagy hogy milyen szerepe is volt a régi rendszerbe m?vházunk vezet?jének az ezen hír kapcsán és a névsort látva csak azon az egy dolgon lep?dik meg, hogy Ruzsics Feri jelenlegi polgármester hogyan lehetett már megint ekkora balek, és hogyan vehetett át elismerést, még édesapja emlékére is szégyent hozva. (mehogy hétköznap hivatalból megy nyalni pl kastélyba az munkaköri kötelessége, de ez más, nagyon más – viszont színes!)
Jut eszembe a KDNP-t?l tudok olyan képvisel?t aki 90-ig a keszthelyi laktanya politikai tisztje /kommiszárja!/ volt, majd bérmálkozott is és most mégis kimaradt ebb?l az 56-os „eszmeiséget ápoló” társaságból. - nem is értem...


Node ezek voltak, történtek – de mit akarok?

Tegnap vagy tegnap el?tt mesélték, hogy a másik országgy?lési képvisel?nk (Mohácsi József) meg most hogy nem lett polgármester unatkozik, hivatala elvesztésével rengeteg energiája szabadult fel -> hát elment egy konyhai edényeket forgalmazó céghez kereskedni.
El?bb azt hittem vicc, hisz nincs is rászorulva, de aztán kifejtették, hogy az milyen jó is neki, meg mennyire meg is éri. (jobban mint a polgármesterség) Józsink anyagiasságát ismerve innétt?l pedig akár még el is hiszem.
Miel?tt viszont valaki azt gondolná, hogy ezt is most cikizésb?l írtam – mint a két bevezet? példát - az azért téved, mert ez szerintem nem Mohesznak ciki. Szerintem ugyanis Józsink egy roppant tevékeny figurája (volt) közéletünknek, és pontosan a közösséget éri hátrány, ha a helyére lépett emberek nem tudják, nem akarják kell?en lefárasztani. (pedig kedve szerintem lenne hozzá, csak ugye nem kellene ?t néha kirugdosni sem.)

no ennyi, majd ha lesz kedvem még írok – nemzetikörösbe is van „meglep? és mulatságos” - de másnak is adott a terep.
gabika - 2006. nov. 25., 18:30
Hozzászólás témája:
Pletyka, vagy nem pletyka, egyik nap láttam egy filcel kiírt feliratot egy városi hirdet?táblán: "minek veszi fel a Ruzsics a havi 500ezer forintos fizetését, ha üres a város kasszája?"
Lehet, hogy ez csak egy sima kérdés volt! Smile
poresz56 - 2006. nov. 26., 11:39
Hozzászólás témája:
Nem biztos,hogy a pletyka rovatba kellene írni, talán máshol is megállná a helyét! A tegnapi FIDESZ-es kongresszuson Orbán Viktor a következ?ket mondta."meg kell b?ntetni azokat akik az országot ilyen helyzetbe hozták." Messze men?en egyetértek vele!!!!
Nekem csak egy bajom van ezzel,nem tudom az elmúlt 4 évre,vagy a 16 évre gondolt.Gyenesdiásról nézve nem is olyan egyszer? a helyzet.
Manninger Úr aki gyenesdiási lakos, országgyülési képvisel?,megye-gy?lés elnöke,és mint rendszerváltó,az MDF alapító tagja volt.
Talán megengedik,hogy az elmúlt 16 évr?l írjak.Sajnálom de le kell írjam az átkos 40 év alatt sem volt Keszthelyen olyan vezet? aki hosszú távon csakis és kizárólag Keszthely városát szolgálta, vagy vezette volna.De az elmúlt 16 év alatt sem volt!
Egy példa:
Az átkosban ipartelepítés címén húsüzemet ,tejüzemet telepítettek a Balaton egyik legszebb részére,az már mellékes,hogy a büdösárokban folyt a trutyi a Balatonba!
Mi van ma ?
Iparterületen b?zös asztaltkever? büdösebb mint a húsüzem volt.Csak megjegyzem a zámorból költöznek el a családok miatta,milyen látványt nyújt a konténer erd?,mi változott az elmúlt 16 évben???Polgármesterek Országgy?lési képvisel?k mi a válasz erre.
De hát Gyenesdiáson sem sokkal jobb a helyzet.A kommunisták lenyúlták a nádast,a kapitalisták lenyúlták a legel?t,mi jöhet még????
Kétségbe esve kérdezem országgy?lési képvisel?inket mi jöhet még?!
A választ megkaphatnánk a még él? Tanácselnökökt?l,Párttitkároktól, Polgármesterekt?l, Országgyülési képvisel?kt?l,Megyei Tanácstagoktól Megyegy?lés tagjaitól,stb.Er?s a gyanúm,hogy ezekre a kérdésekre senkit?l soha semilyen választ nem kapok.Ha valaki reagál szivesen folytatom,nevén nevezve azt akit még meglehet szólítani.
érvek - 2006. nov. 27., 14:18
Hozzászólás témája:
Érdemes lenne megnéznetek, hogy drága jó országgy?lési képvisel?nk térségünk érdekében a 2002-2006-os ciklusban háromszor (!!!! nem túlzás?) szólalt fel, de a fidesz szájtépése érdekében további 81 alkalommal. ? képvisel, de nem minket, nem térségünket, abszolút mértékben a tipikus megélhetési politikus mintapéldája, akinél az ÖNÉRDEK a f?szerepl?.
Gratulálok, gratulálunk Manninger Úr, így ne tovább!!!!!
poresz56 - 2006. nov. 28., 20:40
Hozzászólás témája:
Igen érdemes lenne elgondolkodni és megkérdezni, kedves Keszthelyi és környékbeli polgárok,hogy miért van az, hogy Manninger Úr csak háromszor szólt a parlamentben térségünk és szeretett Balatonunk érdekében, el?dje Gyuga Úr egyszer sem.Talán 4-év múlva siker?l olyan képvisel?t választani,aki valóban Keszthely körzetét most már Zala megyét is képviseli.
Hajrá Magyarország Hajrá Magyarok!!!!!!!!
rj - 2006. nov. 28., 21:05
Hozzászólás témája:
poresz56 írta:
Manninger Úr csak háromszor szólt a parlamentben térségünk és szeretett Balatonunk érdekében,


én tudok jobbat Smile
A tavalyi évben Jen?nk csak költségtérítésre és csak az országgy?lés felé több mint 5millió forintot számolt el. (a fizetésén felül(!) egészen pontosan: 5.292.000 Ft-ot Wink )
/pedig a ciklusa elején még kevesebb mint a felével is beérte Wink )

Forrás: http://www.mkogy.hu/kepv/kepv_ktsg.htm

De ez már sajna nem a pletyka kategória...