Balaton

Szépkilátó

350 szobás szálloda

A helyszín joghelyzete: a területet az általános rendezési terv szálloda létesítésére jelöli ki
tulajdonviszonya: Erdőbirtokosság Gyenesdiás
jelenlegi felhasználása: használaton kívüli dolomitbánya

Helyszín/fejlesztési terület: az ingatlan tulajdonosa a területet, illetve az eddigi tervezési tevékenységet saját részként vállalkozásba kívánja vinni, vagy értékesíteni.

Utcafront: A területet a Hunyadi utcából lehet megközelíteni, amely közvetlenül kapcsolódik a71-es főközlekedési úthoz.

Helyszín területe: A szálloda létesítésére szánt terület a település északi részén fekete fenyves erdővel övezett hegyoldalban fekszik, csodálatos kilátással a Keszthelyi-öbölre. A területen korábban dolomitbánya muködött, az építési terület sík, közel vízszintes. A bányaudvart félkaréjban 20-30 m magas függőleges dolomitfalak veszik körül.
A terület klímája a szem- és légúti megbetegedések utókezelésére is kiválóan alkalmas, és Hévíz gyógyászati lehetőségei is jól kihasználhatóak.

Szomszédsági lap

Behatárolás/fekvés: A 71-es főközlekedési útról nyíló Hunyadi utca végéhez csatlakozik, teljes egészében erdővel övezve.

Szomszédsági területhasználat: Délről és nyugatról a település lakó- és nyaralóövezete, keletről a tervezett szabadtéri színpad, északról pedig a Keszthely-hegység határolja.

Közlekedés: Közúton gépjármuvel, illetve gyalog közelíthető meg. A település mind a menetrendszerinti autóbusz közlekedésbe, mind a vasúti közlekedésbe be van kapcsolva.
Közmu: A később meghatározható igények alapján fejlesztésük, bővítésük szükséges.
Nagyfeszültségu légkábel és transzformátor van a területen.

Tervi szabályozások

általános tervi szabályozások: általános rendezési terv

övezet: Szálloda - meglévő akusztikai vizsgálat, geodéziai felmérés és környezeti hatástanulmány alapján készített tanulmányterv figyelembevételével.

Megjegyzés:
A terület Tájvédelmi Körzet, illetve a Balaton-felvidéki Nemzeti Park határán fekszik. Hatástanulmány készítése szükséges.

További felvilágosítás:

A 350 szobás szálloda terve: