Vissza

Mottóm: Mindenki együtt Gyenesdiásért!

Ahhoz, hogy Gyenesdiás a zalai Balaton part gyöngyszeme lehessen, még nagyon sok a tennivaló. Elsősorban a helyi lakosokkal és egy új szellemű, hovatartozás nélküli képviselőtestülettel és kiválóan felkészült szakapparátussal vállvetve kívánok együtt dolgozni.

Első és legfontosabb a nyilvánosság: a Gyenesdiás híradón kívül, kábel tv felhasználásával a testületi üléseken történteket is el kell juttatni a családokhoz. Az internet adta lehetőséget jobban ki kell használni! Hiszen egy fejlett település vonzza a látogatókat, ezáltal bevételünk származik az adókból, és új munkahelyeket teremtünk, mind időszakos, mind állandó foglalkoztatást elősegítve.

A hitelesség fontossága: A költségvetés szűkös kereteit, pályázati pénzek maximális kihasználásával, takarékos gazdálkodással, hiteles képviselőkkel, hivatali dolgozókkal, intézményvezetőkkel tudom elképzelni Gyenesdiás jövőjét.
A helyi vállalkozókat a döntés-előkészítésbe jobban be kell vonni. A fejlesztéseknél meg kell határozni a főbb irányokat, elsőbbséget kell élveznie a stratégiailag, fontos idegenforgalmilag kiemelt területekhez vezető utcák kiépítésének.

Oktatás, kultúra: Általános iskolánk-óvodánk egyre fejlődik, de ahhoz, hogy gyermekeinket még színvonalasabb oktatásban részesítsük, szükséges a fejlesztés. Nem csak a klub könyvtár által szervezett hivatalos programok jelentik a kulturális életünket. Fontosnak tartom, hogy látványos, színvonalas programokkal (mint sport napok, parádé, gyenesi búcsú stb.) egész idényben fogadjuk a helyi lakosokat és az idelátogatókat.

Gyógyító munka: Köszönet illeti meg az egészségügyben dolgozókat áldozatos munkájukért, hogy még hatékonyabban dolgozhassanak, fejleszteni kívánom hátterüket.

Környezetvédelem, köztisztaság helyzete: Szívügyemnek tekintem a szelektív hulladékgyűjtést. Senki sem szeret koszos, bűzös helyen élni. Van még mit tennünk ezen a téren is.

Civil szervezetek: Minden korosztály találja meg, hozza létre azokat a civil szervezeteket, ahol a közösségi élet nyújtotta lehetőségeket megtalálja. Hihetetlenül csodálatos munkát végeznek (Művészeti iskola, népdal, néptánc,stb.), több nyilvános fellépésre szeretnék lehetőséget biztosítani.

Közbiztonság fejlesztése: Egyre több bűncselekménynek vagyunk szenvedő alanyai, szemtanúi, rendőrségi és lakossági összefogás szükséges. Sajnálatos módon a Polgárőrség feloszlott.

Gondolom, mindannyian egyet értünk abban, hogy nyugodt, tiszta, fejlett településen szeretnénk élni, napjainkat kultúrált, biztonságos környezetben szeretnénk eltölteni. Célom ezek megvalósítása, ehhez kérem mindnyájuk építő segítségét és támogatását. Várom továbbra is hozzászólásaikat!